Syntisen ihana Raunistula

Valokuva Raunistulan draamaopastuksesta
katunäkymä Raunistulassa

Syntisen ihana Raunistula

Raunistula oli aikoinaan pelätty synnin ja paheiden pesä, jossa tappelut, prostituutio ja viinanmyynti olivat arkipäivää. Raunistulassa toimi myös vuosikymmenet Barkerin tekstiilitehdas, josta moni maalaistyttö löysi itselleen työpaikan – ja lapselleen isän. Alue on noista päivistä kovin siistiytynyt, mutta yhä vanhat rakennukset henkivät värikästä ja valtavirrasta poikkeavaa elämää. Kannattaa siis varoa, ettei törmää siihen syntiseen tytönheitukkaan…

Raunistula-kierros perustuu pitkälti haastatteluiden kautta hankittuun tietoon, joka välittyy draaman, tarinan ja opastuksen avulla.

Draamallinen Raunistula

”Kutoja-Emma” johdattaa yleisöä vanhoihin muistoihin ja opas Eeva Turpeinen puolestaan nykyaikaan. Värikkään menneisyyden omaava ilotyttökin (Erica Selin) ilmestyy yleisöä viekoittelemaan.

Retki Raunistulaan voidaan tehdä bussilla/kävellen tai pelkästään kävellen. Nostalgisen ja värikkään paikallishengen aistii parhaiten Konsanmäen kapeilla, mutkaisilla teillä. Sieltä löytyy mm. tunnetun rahanväärentäjän kotitorppa ja muiden taiteilijoiden asumuksia.

Kierros päättyy Konsan kartanon pihalla olevaan Navetta-ravintolaan (Virusmäentie 9), jossa voi tilauksesta nauttia kahvit tai mahdollisesti lounaan.

  • Opastuksen hinta 270 €
  • Opastuksen kesto 1 h 15 min - 1 h 30 min

Tarinallinen Raunistula

Perinteisempi kävelykierros, jonka Eeva Turpeinen vetää tarinalliseen tyyliinsä.

Tiedustelut ja tilaukset
Eeva Turpeinen
040 356 5696
eeva.turpeinen(at)gmail.com

Eeva Turpeinen
puh 040 356 5696
eeva.turpeinen(at)gmail.com