Kierrokset Turun värikkäissä kaupungin­osissa

Opastuskierroksilla tutustutaan Turun perinteikkäisiin kaupunginosiin ja niiden omaleimaiseen historiaan. Draamaopastukset herättävät kulmien tarinat henkiin.

Portsa

Portsan kaupunginosassa on eletty jännittävää ja omaleimaista elämää. Kakolan pahamaineisten vankien kohtalot puistattavat yhä ja upea goottilaishenkinen Mikaelin kirkko on ollut edelläkävijä monella tapaa. Yli satavuotiaan puutalokaupunginosan yllä leijuu paitsi kaakeliuunien savu myös menneisyyden henki.

Raunistula

Raunistula oli aikoinaan pelätty synnin ja paheiden pesä, jossa tappelut, prostituutio ja viinanmyynti olivat arkipäivää. Raunistulassa toimi myös vuosikymmenet Barkerin tekstiilitehdas, josta moni maalaistyttö löysi itselleen työpaikan – ja lapselleen isän. 

Pohjola

Pohjola on rautateiden ja viehättävien pihapiirien kaupunginosa, jonne kätkeytyy niin historiallista ainutlaatuisuutta kuin tragiikkaa ja komiikkaa. Kierrosta elävöittävät käynnit suljetuissa pihapiireissä, jossa kuulemme entisten ja nykyisten asukkaiden värikkäistä vaiheista ja lapsijengien erikoisista tappelunujakoista.

Eeva Turpeinen
puh 040 356 5696
eeva.turpeinen(at)gmail.com