Tarinaoppaan näkyjä

 

Olen kulttuuriympäristöni pienistä ihmeistä innostunut littoislainen matkailuopas, kirjailija ja draamakasvattaja. Pelaan tennistä, tanssin, pyöräilen, käyn teatterissa ja tapahtumissa sekä höpöttelen ihmisten kanssa.

 

             Ota opas – näet, kuulet ja koet enemmän!                             Tarinaa, totta ja draamaa Turun seudulla.

Blogitekstejä

Kaupunkikierrokset

Rakkaus voittaa kaiken

Kierros kotikaupungissasi voi olla yhtä merkityksellinen kuin kävelykierros Pariisissa. Väite voi kuulostaa naivilta, sillä mihin rakennukseen Suomessa voin edes alkeellisesti verrata Louvrea, Eiffel-tornia tai Riemukaarta. En mihinkään, mutta kyse ei olekaan arkkitehtuuriltaan vaikuttavan rakennuksen mahtipontisuudesta.
Kyse on tällä kertaa arjen taiteesta, meitä ympäröivistä merkityksellisistä yksityiskohdista, jotka näemme, mutta emme silti näe. Ja tarinasta tuon kohteen takana, joka voi olla omalla tavallaan yhtä kiehtova ja ajatuksia herättäviä kuin Eiffel-tornin tarina.

Talvi

Pienet suuret ilot

Joulu on ohi ja tiukat rajoitukset sulkevat normaalielämän. Harmittaa, ahdistaa, voi kurjuutta! Pitäisikö ripotella tuhkaa päälleen ja synkistyä. Ei sentään! Meillehän tuli juuri talvi ja sitä myötä valtavasti valoa ja uutta iloa. Kun jotain otetaan elämästä pois, muuta mahtuu tilalle. Sitä ei vain aina huomaa. Ja pienet lumipesut piristävät kummasti.

Yleinen

Joulukalenterien Littoinen

Littoisten verkatehtaan ympäristöä ilahduttaa kaikkien yhteinen joulukalenteri. Joka päivälle on oma luukkunsa, joka on rakennettu ikkunaan tai pihaan. Kävelyreitti tätä leikkisää ja taiteellista valon polkua pitkin on samalla kätkökulkua, jonka koordinaatit löytyvät Littoinen lumoavat pihat -facebooksivulta.

Kaupunkikierrokset

Salaperäisyyksien Turku

Salaperäinen Turku on yksi suosituimmista opastuskierroksista. Siinä esitellään kaupungin epätavallisia kohteita ja kerrotaan outoja tarinoita, jotka maustetaan kummitus- ja mestausjutuilla.

Eeva Turpeinen
puh 040 356 5696
eeva.turpeinen(at)gmail.com