Joulukalenterien Littoinen

Littoisten verkatehtaan ympäristöä ilahduttaa kaikkien yhteinen joulukalenteri. Joka päivälle on oma luukkunsa, joka on rakennettu ikkunaan tai pihaan. Kävelyreitti tätä leikkisää ja taiteellista valon polkua pitkin on samalla kätkökulkua, jonka koordinaatit löytyvät Littoinen lumoavat pihat -facebooksivulta.
Törölän kivijalassa

Neljä vuotta sitten syntyi idea toteuttaa Littoisten verkatehtaan ympäristössä kaikille yhteinen joulukalenteri. Asukkaat valitsevat sopivan päivän ja rakentavat pihalleen, ikkunaan, leikkimökkiin tai vaikkapa kivijalkaan leikkisän talviaiheisen teoksen. Kuvat koristeluista laitetaan Littoisten lumoavat pihat -facebooksivustolle kuten myös osoite ja pieni teokseen liittyvä teksti. Kalenteriluukut julkaistaan facessa saman päivän aamuna kello kuusi. Nopeasti tämä Sari Koposen ja Jani Pihlajamaan ideoima ja organisoima tapahtuma otti tulta ja tänä vuonna kalenteriluukut täyttyivät muutamassa päivässä. Mukana on paljon vakio-osallistujia, monesti lapsiperheitä, jotka haluavat askarrella yhdessä kaikkien iloksi. 

Joihinkin luukkuihin liittyy myös jokin tapahtuma. Naapurin Marjo Harju soitti trumpettia itsenäisyyspäivän kunniaksi, jotkut ovat tuoneet pupuja tervehdyskäynnille tai tarjonneet glögiä katsojille. Mukana ovat olleet paitsi asukkaat myös Liedon ja Kaarinan seurakunnat, joilla molemmilla on oma seurakuntatalo Littoisissa sekä tietysti Littoisten koulu.

Kalenteriluukkujen etsiminen tarjoavat erinomaisen tilaisuuden päivä- tai iltakävelylle, jolloin voi paitsi ihaille jouluisia teemoja myös lähteä tutustumaan Littoisten upeaan miljööseen. Samalla pääsee hieman opettelemaan suunnistustaitoja, jotta löytää oikealle paikalle. Toisinaan kuvaelmaa voi joutua hieman haeskelemaan oikeasta ikkunasta kuten  geokätköjä. Koordinaatit löytyvät kyllä kartasta Littoisten lumoavat pihat sivuilta. 

Nallet viettämässä itsenäisyyspäivää joulukuun kuudentena.
kuusikalenteri

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Eeva Turpeinen
puh 040 356 5696
eeva.turpeinen(at)gmail.com