Verkakierrokset
Viehättävää verkatehdasaluetta esittelevät draamalliset kävelykierrokset.

Verkakierrokselle kutoja-Emman kanssa

Lähde kaikkitietävän kutoja-Emman matkaan Littoisten verkatehtaalle. Sodan jälkeen eletään kulta-aikaa ja verkatehtaan alueelta löytyvät kaikki mitä ihminen työn lisäksi tarvitsee: kirkko, koulu, vanhainkoti, työväentalo, järvi ja toistakymmentä kauppaa. Ja kaiken päällä leijuu se kuuluisa Littoisten henki, joka saa ihmiset pitämään toisistaan huolen - niin hyvässä kuin pahassa.

Draamakierros kertoo huumorilla Littoisten verkatehdasalueen värikkäästä elämänmenosta, työstä, harrastuksista ja rakennuksista. Kierros päättyy Littoisten kirkkoon, jossa voi halutessa katsella vanhoja valokuvia.

Nykyään alue on yksi Suomen parhaiten säilyneistä tehdasmiljöistä vanhoine työläistaloineen ja patruunan linnoineen. Tehdas toimi vuosina 1823–1969. 

Kesto: 1h 30 – 1h 45 min ryhmän koosta ja sisällöstä riippuen. Hinta: 180–210€.

Matkan pituus: n. 700 m. Lähtö: Littoisten verkatehtaan pääportti, Verkaranta 1, Littoinen.

Oppaana: Kulttuurityöstään palkittu toimittaja, kirjailija ja matkailuopas Eeva Turpeinen

Kierroksen jälkeen voi halutessa tutustua myös vanhoihin valokuviin tai nauttia lisämaksusta kirkkokahvit.

Verkalenkki-opastuskierros

Opastuskierroksella kuljetaan reippaillen kulttuurihistoriallisesti merkittävässä verkatehdasmiljöössä ja tutustutaan sen värikkääseen elämään menneisyydestä tähän päivään saakka. Ihaillaan myös alueen monimuotoisuutta ja kauniisti entisöityjä taloja ja hoidettuja pihapiirejä. Lisäksi kuljetaan matkailunähtävyydeksi nousseen Littoistenjärven rantamilla ja kuullaan tietoa ja tarinoita sen vaiheista. Kierros päättyy Littoisten kirkkoon.

Kesto: 1 h 15 - 1h 30 min.  Hinta: 170€

Oppaana matkailuopas ja toimittaja Eeva Turpeinen.