Boren tarinakierros

Täyttä höyryä 1960-luvun tunnelmissa

Tosiasioita, tarinoita ja hilpeää draamaakin sisältävä kävelykierros Bore-laivassa tutustuttaa ”matkustajat” niin Rettigien omistaman varustamon lippulaivaksi rakennettuun höyrylaivaan kuin merellisen Turun historiallisiin kohteisiin. Hämmennystä voi tosin syntyä, kun entisajan arvonsa tunteva henkilökunta saapuu paikalle selvittämään, minkälaista matkustaminen olikaan 60-luvulla.

Boren tarinakierroksella kuljetaan alus päästä päähän. Tutuiksi tulevat muun muassa ruokasali, jossa hämmästeltiin aikoinaan ihmeellistä voileipäpöytää ja tupakkasalonki, jonne pääsivät vain ensimmäisen luokan matkustajat. Laivan kannelta näkyvät myös Aurajoen rantojen telakoiden muistojäljet ja niiden tilalle valmistuvat luksusasunnot.

Matkustajia opastaa kaikkitietävä emäntä Eeva Turpeinen. Laulavana baarimestarina palvelee Pekka Rantanen.

Matkustajien ja työntekijöiden muistoihin pohjautuvan käsikirjoituksen on tehnyt Eeva Turpeinen. Ohjaus on Tuire Matikaisen.

Ryhmään mahtuu max. 40 henkeä. Kierros on ympärivuotinen.

Kesto: 1 - 1,15 tuntia

Hinta: 250 €

Lisäpalvelut: Kierroksen aikana voi nauttia baarimestarin avustuksella aperitiivit ja/tai kierroksen jälkeen tarinoida emännän kanssa virvokkeita ja huikopalaa nauttien.